Niet meer bezuinigen dan nodig is

gemeente_bunschoten.jpgdinsdag 03 november 2020 12:26

De afgelopen weken hebben we met elkaar gekeken naar alle taken die de gemeente uitvoert. Het is goed om eens in de zoveel tijd alle taken eens door te lichten en te kijken of zaken echt kerntaken van de gemeente zijn en of ze goed uitgevoerd worden.

In de kerntakendiscussie komen veel zaken aan bod. De bijdrage van de ChristenUnie kunt u hier lezen.

We zijn blij dat het idee om te gaan bezuinigen op het leerlingenvervoer niet doorgevoerd wordt. Uiteindelijk bleken alle partijen hier geen voorstander van te zijn. De ChristenUnie is van mening dat we deze ouders niet op extra
kosten moeten jagen. Het is al jammer dat die kinderen buiten de plaats onderwijs moeten volgen, dat is voor ouders ook echt een zorg extra. En vaak maken zij ook extra kosten in de opvoeding vanhun kinderen. Moet je dan juist deze groep ouders om een extra bijdrage vragen?
Daarnaast hebben we als gemeente de taak om te zorgen voor goede huisvesting van de scholen in ons dorp. Onder andere daarom zijn we nu ook op zoek naar extra geld. Maar het is raar om dan juist de ouders van kinderen die buiten de plaats naar school moeten om een extra bijdrage te vragen. 

In de vergadering hebben we ook nog aandacht gevraagd voor onderstaande zaken maar kregen daarin geen enkele andere partij achter ons:

Wij vinden dat het op dit moment niet nodig is om verder te bezuinigen om onze spaarpot aan te vullen. We staan er financieel goed voor, zeker in vergelijking met andere gemeenten. Voor verder bezuinigen, puur om een kengetal hoger te krijgen is het nu niet de tijd.

« Terug