Terugblik Kadernota

gemeente_bunschoten.jpgdinsdag 21 juli 2020 19:18

Begin juli hadden we één van de belangrijkste vergaderingen van het jaar: we stelden de financiële kaders voor het komende jaar vast. En dat was best lastig! Want we weten niet wat de financiële gevolgen van de coronacrisis zijn voor de gemeenten. We moeten daarom als gemeente voorzichtig zijn met nieuwe uitgaven.

Een belangrijk onderwerp is de zogenaamde kerntakendiscussie die we als gemeente gaan voeren. Daarin gaan we kijken aan welke taken we geld willen uitgeven en aan welke taken niet of minder. Het doel daarvan is om geld te besparen, wat we dan kunnen inzetten voor nieuwe ontwikkelingen, zoals de nieuwbouw van de scholen. Voor die nieuwe ontwikkelingen is € 300.000 per jaar nodig. De andere partijen willen ook nog eens extra € 500.000 bezuinigen om het vermogen van de gemeente te vergroten.

Als ChristenUnie vinden we dat niet nodig. We hebben de afgelopen jaren een flinke financiële buffer opgebouwd, die naar verwachting de komende jaren nog zal doorgroeien. Dus dan hoeven we nu niet extra te bezuinigen. Mocht er later toch extra geld nodig zijn, dan kunnen we dat altijd nog doen. Maar dat is nu echt niet nodig. Helaas denken de andere partijen hier anders over en zal er toch extra bezuinigd gaan worden. Op welke manier, dat bekijken we in het nieuwe seizoen. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20200602 Algemene Beschouwingen .pdf72,0 kBapplication/pdfdownload

« Terug