Economische en toeristische visie vastgesteld

Bunschoten-Spakenburg.jpgmaandag 20 juli 2020 22:03

De gemeente heeft de afgelopen maanden een Economische en Toeristische Visie opgesteld. Daarin wordt aangegeven hoe men de komende jaren de economie en het toerisme in onze gemeente graag ziet ontwikkelen en hoe men dit wil ondersteunen.

Als ChristenUnie zijn we het eens met dit visiedocument. Er staan veel zaken in die wij van harte ondersteunen.

Wij vinden het goed dat ingezet wordt op het ondersteunen van nieuwe bedrijven die ook nieuwe soorten bedrijvigheid en nieuwe banen in ons dorp brengen. Ook gaat er gekeken worden hoe we meer ruimte voor bedrijven kunnen creëren. Concreet betekent dit het ontwikkelen van Kronkels Zuid. Voorlopig staat dit stil omdat de provincie geen toestemming geeft. En er wordt aandacht besteed aan de promotie van onze gemeente. Dit gaat om toerisme maar ook om algemene promotie van ons dorp gericht op het gehele bedrijfsleven.

Wij hebben aandacht gevraagd voor het volgende:

  • Er is een mismatch op de arbeidsmarkt in ons dorp. Dat wil zeggen, er is veel werk wat niet kan worden ingevuld door dorpsgenoten, maar waarvoor arbeidsmigranten nodig zijn. En tegelijkertijd werken steeds meer mensen buiten het dorp, omdat er voor hen geen werk is in het dorp. Daarom vinden we het belangrijk dat we (nieuwe) bedrijven stimuleren die werk hebben voor mensen uit onze eigen gemeente. Ook voor hooggeschoold personeel wat nu buiten de gemeentegrenzen moet werken. Er zijn gelukkig al veel bedrijven die een heel divers werkaanbod leveren en het zou mooi zijn als er nog meer komen.

  • We vinden het belangrijk dat er een bloeiend toerisme is in onze gemeente, maar we moeten er niet naar streven om een heel toeristisch dorp te worden wat zich richt op (inter)nationale toeristen. We moeten juist bij de invulling van het toerisme de identiteit van ons dorp en daarmee ook de zondagsrust bewaken. Daarom vinden we het belangrijk dat ook wordt ingezet op bezoekers uit de regio. Wij denken dat dit beter past bij het huidige winkel en horeca aanbod. En dat moeten we versterken en ondersteunen.

« Terug