Berichten geschreven door Arie Koops

 1. Topbanner geld 944x390
  Arie Koops
  Door Arie Koops op 9 februari 2024 om 10:00

  De goedkoopste of de sociaalste gemeente?

  We staan als Bunschoten bekend als een sociaal dorp. De binding is groot, mensen kijken naar elkaar om en helpen elkaar. Natuurlijk is het niet meer “ons kent ons”, zoals vroeger. Maar het sociale karakter van onze gemeente is er nog altijd.

  Dat sociale moeten we ook als gemeentebestuur blijven uitdragen. Er gebeuren gelukkig veel mooie dingen. We investeren veel in jeugdzorg en ouderenzorg. En we hebben naast de reguliere hulp ook een eigen organisatie als De Boei, die uniek is en veel hulp biedt. En ook vanuit bewoners en kerken gebeurt er veel.

  Als gemeente geven we dus veel geld uit aan zorg. Maar het is jammer dat geld uitgeven voor zorg zo vaak als een probleem wordt gezien. Het bieden van zorg moet geen probleem zijn, maar een voorrecht. Een voorrecht dat we anderen kunnen helpen.

  Lees meer over "De goedkoopste of de sociaalste gemeente?"
 2. Supermarkt
  Arie Koops
  Door Arie Koops op 24 februari 2023 om 21:00

  Vreemde zaken!

  In dit artikel wil ik graag terugkijken op een aantal keuzes die onze gemeente de afgelopen periode heeft gemaakt. En dan vooral op keuzes die ik vreemd vond. Want dat waren er best een aantal.

  Lees meer over "Vreemde zaken!"
 3. Werkbezoek De Haven
  Arie Koops CU-Logo-Bunschoten-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Arie Koops, ChristenUnie Bunschoten op 26 januari 2023 om 21:00

  ChristenUnie bezoekt De Haven

  De Haven is een belangrijke organisatie in onze gemeente. Veel ouderen wonen er of krijgen er zorg. Ook is De Haven inmiddels de grootste werkgever van ons dorp, met meer dan 700 medewerkers. Reden genoeg dus om als politieke partij goed contact te houden met De Haven.

  Lees meer over "ChristenUnie bezoekt De Haven"
 4. nwevorm_vebo_07.jpg
  Arie Koops CU-Logo-Bunschoten-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Arie Koops, ChristenUnie Bunschoten op 9 maart 2022 om 16:26

  ChristenUnie bezoekt VEBO

  Op 2 maart bracht de fractie van de ChristenUnie een bezoek aan VEBO.

  VEBO is al decennia lange een begrip in onze gemeente. In 1956 startte het bedrijf met de vervaardiging van aanrechtbladen. Tegenwoordig levert VEBO een scala aan betonnen en stalen onderdelen voor de bouw. Op het gebied van betonnen lateien is VEBO marktleider in Nederland.

  Lees meer over "ChristenUnie bezoekt VEBO"
 5. Lidl.png
  Arie Koops
  Door Arie Koops op 24 februari 2022 om 19:52

  ChristenUnie stelt vragen over mogelijke verplaatsing Lidl

  Nu de Rabobank verdwenen is, is er een nieuwe bestemming nodig voor dat pand. De Lidl heeft interesse om het bij de winkel te trekken en ook is er een optie om appartementen te maken. Het kwam ons ter ore dat er ook een scenario zou zijn om de Lidl te verplaatsen naar de Zuidwenk. Zo zou je direct iets kunnen doen aan de grote parkeerdruk op het Visrokersplein.

  Lees meer over "ChristenUnie stelt vragen over mogelijke verplaatsing Lidl"

  Labels: ,

 6. arie_banner
  Arie Koops
  Door Arie Koops op 29 januari 2022 om 21:38

  Arie Koops

  Mijn naam is Arie Koops. Sinds maart 2014 zit ik voor de ChristenUnie in de gemeenteraad van Bunschoten. Ik ben getrouwd met Jolanda. Samen hebben wij drie kinderen, met partners, en zijn we de opa en oma van twee kleinkinderen.


  Lees meer over "Arie Koops"
 7. Team ChristenUnie Bunschoten 2022-2026
  Arie Koops
  Door Arie Koops op 7 januari 2022 om 19:52

  ChristenUnie stelt vragen over tegenhouden verplaatsing Lidl

  Onlangs is ons gebleken dat er voor de herbestemming van de Lidl verschillende opties voorgelegd zijn aan het college. Eén van de opties was om de Lidl te verplaatsen naar bedrijventerrein de Zuidwenk en het huidige pand van de Lidl om te vormen naar appartementen. Op de Zuidwenk zou een grotere Lidl met eigen parkeergelegenheid kunnen worden gerealiseerd.

  Lees meer over "ChristenUnie stelt vragen over tegenhouden verplaatsing Lidl"

  Labels: