ChristenUnie bezoekt VEBO

nwevorm_vebo_14.jpg
CU-Logo-Bunschoten-RGB-SocialMediaPF.png Arie Koops
Door ChristenUnie Bunschoten, Arie Koops op 9 maart 2022 om 16:26

ChristenUnie bezoekt VEBO

Verslag van het werkbezoek wat de ChristenUnie bracht aan de VEBO.

Op 2 maart bracht de fractie van de ChristenUnie een bezoek aan VEBO.

VEBO is al decennia lange een begrip in onze gemeente. In 1956 startte het bedrijf met de vervaardiging van aanrechtbladen. Tegenwoordig levert VEBO een scala aan betonnen en stalen onderdelen voor de bouw. Op het gebied van betonnen lateien is VEBO marktleider in Nederland.

Sinds een jaar staat Henk Schaap aan het roer van VEBO. Hij gaf een inkijkje in de geschiedenis, maar vooral ook in het heden van het bedrijf. De producten die het bedrijf maakt werden toegelicht en daarna werd het productieproces getoond. Het is mooi om te zien hoe veelzijdig een dergelijk bedrijf is en hoeveel verschillende disciplines moeten samenwerken om de producten te ontwerpen en te vervaardigen.

Bij VEBO werken 240 mensen met veel toewijding en plezier. Na een moeilijke periode 10 jaar geleden, toen de hele bouw in zwaar weer zat, is VEBO weer aan het groeien. Sterker nog, het vinden van personeel is één van de grootste uitdagingen. Daarom wordt het steeds belangijker om zelf personeel op te leiden.

Bij veel bedrijven in ons dorp is behoefte aan vakmensen. Sommige bedrijven leiden zelf mensen op. Anderen zijn bezig bedrijfsscholen op te zetten. Sommigen moeten dit misschien samen gaan doen. Als gemeente moeten we initiatieven stimuleren, door bedrijven, scholen en scholieren samen te brengen en waar mogelijk te ondersteunen. Dit is in het belang van zowel onze bedrijven als onze inwoners.

We kijken terug op een mooi werkbezoek aan een mooi bedrijf. VEBO heeft veel betekend voor onze gemeente en voor veel inwoners. Dit werkbezoek gaf ons vertrouwen dat dit ook in de toekomst zo zal zijn.

nwevorm_vebo_08

nwevorm_vebo_13

 

Labels: , ,