Walter Koelewijn niet beschikbaar als lijsttrekker

Waltervrijdag 08 september 2017 10:00

Walter Koelewijn is volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen niet opnieuw beschikbaar als lijsttrekker voor de ChristenUnie Bunschoten en draagt het stokje over aan een nieuwe lijsttrekker.

Met gemengde gevoelens neem ik afscheid,” aldus Walter. “Ik ben dankbaar voor het raadswerk dat ik de afgelopen acht jaar namens de ChristenUnie voor onze mooie gemeenschap heb mogen doen. Dit heb ik altijd met veel liefde en inzet gedaan. Ook ben ik dankbaar voor de prettige manier waarop we als fractie met elkaar mochten samenwerken en voor de goede contacten met de raad en onze inwoners. Maar het is steeds moeilijker om het fractievoorzitterschap te combineren met mijn zelfstandige onderneming. Daarom heb ik in overleg met mensen uit mijn persoonlijke kring besloten na deze periode te stoppen met het raadswerk.

In 2010 werd Walter Koelewijn gekozen als raadslid en in 2014 werd Walter lijsttrekker en behaalde de ChristenUnie 8 zetels in de gemeenteraad van Bunschoten.

Tijdens zijn eerste raadsperiode heeft Walter zich ingezet voor de sport, recreatie en cultuur. Later kwam daar ook nog het sociale domein bij. De afgelopen vier jaar heeft Walter, als lid van de Commissie Bestuur en Middelen, zich vooral beziggehouden met de lokale veiligheid en economie. “Hoogtepunten zijn voor mij de realisatie van kunstgrasvelden bij alle voetbalverenigingen, het weer op de agenda krijgen van muzieksubsidie en natuurlijk de goede manier waarop de gemeente de zorgtaken uitvoert,” aldus Walter. “Maar ook de nieuwbouwplannen voor diverse scholen, een nieuwe brandweerkazerne en de upgrading van de bedrijfsterreinen, zie ik als vruchten van het gevoerde beleid.”

Momenteel is de selectiecommissie in opdracht van het bestuur van de ChristenUnie Bunschoten bezig met het opstellen van een conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Bij het presenteren van deze kandidatenlijst zal ook de nieuwe beoogd lijsttrekker bekend worden gemaakt.

Walter blijft tot de verkiezingen actief als raadslid en fractievoorzitter.

« Terug

Reacties op 'Walter Koelewijn niet beschikbaar als lijsttrekker'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.