Spoedraadsvergadering over vervuiling Westdijk

Sloot Westdijkvrijdag 01 september 2017 14:39

Donderdag 31 augustus kwam de gemeenteraad voor een extra raadsvergadering bij elkaar om te spreken over de vervuiling van de Westdijk. Op initiatief van de oppositie-partijen werd deze vergadering belegd en het was jammer dat de coalitiepartijen hierin niet werden betrokken.

De ChristenUnie heeft zich een jaar lang intensief met het dossier Westdijk beziggehouden. We hadden dan ook graag gezien dat de partijen de handen in één zouden slaan en zich gezamenlijk bezig zouden houden met het oplossen van de vervuilde grond. Helaas werd dit onderwerp door de oppositie aangegrepen om zich flink te profileren en vooral de houding van het college ter discussie te stellen.
De ChristenUnie heeft tijdens de raadsvergadering benadrukt dat de inwoners van Bunschoten niet gebaat zijn bij politiek gehakketak, maar dat we als partijen er gezamenlijk alles aan moeten doen om die vervuilde grond zo snel mogelijk weg te krijgen. Het probleem is veel te groot om nu bezig te zijn met partijpolitiek. Daarnaast moeten gedupeerden schadeloos gesteld worden. Ook was het jammer dat het bij deze raadsvergadering niet mogelijk was deskundigen en betrokkene te raadplegen. Daarom heeft de ChristenUnie samen met het CDA het verzoek gedaan het onderwerp nogmaals de agenderen in de Commissie ruimte van woensdag 6 september en daarbij externe partijen uit te nodigen. 
Tevens is de fractie in contact met Carla Dik-Faber, Kamerlid namens de ChristenUnie om Kamervragen te stellen over de toedracht en omvang van deze vervuiling. 
Lees hier de bijdrage van fractievoorzitter Walter Koelewijn. 
Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Geen resultaten gevonden

« Terug

Reacties op 'Spoedraadsvergadering over vervuiling Westdijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.