Afscheid burgemeester Melis van de Groep

Afscheid Melis - overhandiging erepenning.jpg
CU-Logo-Bunschoten-RGB-SocialMediaPF.png
Door ChristenUnie Bunschoten op 31 augustus 2024 om 09:47

Afscheid burgemeester Melis van de Groep

In de laatste week van augustus heeft Melis van de Groep afscheid genomen als burgemeester van Bunschoten.

Na bijna 18 jaar burgemeester van Bunschoten te zijn geweest, heeft Melis van de Groep in de laatste week van augustus afscheid genomen. Er was een hele feestweek georganiseerd waarin alle inwoners afscheid konden nemen. Het begon met een afscheid van de ouderen in de Haven en eindigde met een officiële afscheidsbijeenkomst op donderdagavond en een receptie en uitzwaaimoment op vrijdag.

Het formele afscheid werd op donderdagavond gehouden in een volle zuiderkerk waar naast de familie van Melis en Menny, de gemeenteraad en het college veel genodigden waren. De burgemeester werd door diverse mensen toegesproken. Zo sprak Hans Oosters, de Commissaris van de Koning in Utrecht lovende woorden over de wijze waarop Melis zijn ambt heeft vervuld. Als burgervader had hij een groot hart voor de inwoners en stond hij midden tussen de mensen. Ook in de regio was Melis erg geliefd. Hij zocht de samenwerking met diverse gemeenten en samenwerkingsverbanden om Bunschoten zo ook een sterke positie in de regio te geven, met als doel een zelfstandige gemeente te kunnen blijven. Als waardering voor zijn werk overhandigde de Commissaris aan Melis de provinciale Erepenning.

Namens de gemeenteraad van Bunschoten sprak Alma Broekmaat grote dank uit voor de inzet en toewijding die Melis als burgemeester had. Het is bijzonder dat Melis zijn loopbaan in 1979 begonnen is als leerling ambtenaar van Bunschoten en deze nu eindigt als burgemeester van ons dorp. Met veel passie heeft Melis zich al die jaren ingezet en veel bereikt voor Bunschoten, waardoor hij van grote betekenis is geweest voor ons dorp. Bijzonder was daarin de persoonlijke aandacht die hij had voor de inwoners en de mensen met wie hij samenwerkte. Juist ook bij moeilijke momenten was Melis als burgervader zeer betrokken en toonde hij leiderschap. De gemeenteraad waardeert al het werk van Melis en reikte aan hem de gemeentelijke Erepenning uit.

Lees hier de hele speech terug van Alma namens de gemeenteraad.

De ChristenUnie kijkt in grote dankbaarheid terug op alles wat Melis voor de gemeente Bunschoten heeft gedaan. Wij wensen hem samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen Gods onmisbare zegen voor de toekomst toe en hopen dat hij in rust en gezondheid kan genieten van zijn pensioen.

Per 2 september is Bort Koelewijn als waarnemend burgemeester benoemd door de Commissaris. Wij wensen hem veel wijsheid en zegen bij zijn taak als waarnemer en kijken uit naar de samenwerking. Daarnaast zal de procedure voor het vinden van een nieuwe burgemeester in het najaar weer opgestart zal worden.

Afscheid Melis - CvdK

Afscheid Melis - overhandiging cadeau raadAfscheid Melis - raadsledenAfscheid Melis - toespraak MelisAfscheid Melis - Alma