ChristenUnie stelt vragen over uitval straatverlichting

Stroomstoring.jpg
Peter Nagel
Door Peter Nagel op 12 juli 2024 om 12:05

ChristenUnie stelt vragen over uitval straatverlichting

Afgelopen weekend is de straatverlichting uitgevallen in een deel van de gemeente, waaronder een deel van de Westsingel, één van de belangrijkste verkeersaders in de gemeente Bunschoten.

Veel inwoners ondervonden hier hinder van, omdat het zicht soms erg beperkt was en dit onveilige situaties in het verkeer opleverde. De ChristenUnie vond het bijzonder dat deze storing een aantal dagen aanhield, zonder dat hierover gecommuniceerd werd.

Daarom stelde Peter Nagel tijdens de raadsvergadering de volgende vragen:

  1. Klopt de lezing op de sociale media dat de oorzaak gelegen was in de stroomtoevoer en dit geprobeerd is zaterdag te verhelpen, wat helaas niet het gewenste resultaat heeft gehad of waren er nog andere oorzaken voor deze storing?
  2. Een niet verlichte Westsingel komt de verkeersveiligheid met name van fietsers niet ten goede. Hoe is het mogelijk dat deze storing 3 dagen heeft geduurd?
  3. Van de zijde van de gemeente is het deze 3 dagen stil gebleven. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat inwoners goed op de hoogte worden gehouden. Waarom heeft de gemeente niet zelf actief gecommuniceerd over deze storing zodat de inwoners voor gevaren gewaarschuwd worden?
  4. Kan de gemeente bij een volgende storing voor "met zoveel impact" voor actieve communicatie zorgen?

De wethouder gaf aan dat de reden van de storing moeilijk te achterhalen was, waardoor het lang duurde voor de storing verholpen kon worden. Men dacht dat de storing zaterdag verholpen was, maar dit bleek niet het geval. De wethouder gaf ook aan dat het mogelijk is dat zich vaker dergelijke storingen voordoen vanwege de situatie op het stroomnet.

De ChristenUnie gaf aan dat het wenselijk is bij dergelijke grootschalige stroomstoringen te communiceren vanuit de gemeente, zodat inwoners weten wat er aan hand de hand is en wat de verwachting is wat betreft het verhelpen van de stroomstoring.