ChristenUnie bezoekt De Haven

Werkbezoek De Haven
CU-Logo-Bunschoten-RGB-SocialMediaPF.png Arie Koops
Door ChristenUnie Bunschoten, Arie Koops op 26 januari 2023 om 21:00

ChristenUnie bezoekt De Haven

De fractie van de ChristenUnie heeft eind januari een werkbezoek gebracht aan De Haven.

De Haven is een belangrijke organisatie in onze gemeente. Veel ouderen wonen er of krijgen er zorg. Ook is De Haven inmiddels de grootste werkgever van ons dorp, met meer dan 700 medewerkers. Reden genoeg dus om als politieke partij goed contact te houden met De Haven.

Na ontvangst door drie leden van het management team, namelijk Paul Sneep, Marieke Idema en Heleen Dixon, kreeg de fractie een inkijkje in de ontwikkeling die De Haven de afgelopen decennia heeft doorgemaakt en de plannen voor de toekomst.

De Haven heeft zich in 50 jaar ontwikkeld van een bejaardenhuis tot een brede instelling voor ouderenzorg. Maar ook voor andere groepen, zoals mensen met een beperking, is De Haven actief. Men doet dit in samenwerking met andere zorginstellingen. In het verpleegtehuis van De Haven wonen meer dan 200 ouderen. Daarnaast wordt thuiszorg geboden aan honderden ouderen die Op de Ree of elders in het dorp wonen. Er is dus veel werk te doen en daarom is het fijn dat De Haven op dit moment geen vacatures voor zorgmedewerkers heeft. Dat is in de huidige krappe arbeidsmarkt best uniek te noemen.

De komende jaren wordt het een grote uitdaging om de groeiende groep ouderen de zorg te bieden die zij nodig hebben. Thuiszorg met aangepaste woonruimte zal daarbij steeds belangrijker worden. De Haven speelt daarop in. Maar het is ook belangrijk dat (toekomstige) ouderen en overheidsinstanties, zoals de gemeente, zich daarop voorbereiden. Daarom is goed contact tussen De Haven en de gemeente van groot belang. Zo kunnen we samen op tijd de juiste keuzes maken. 

Labels: , ,