Berichten geschreven door Pieter de Vos

 1. Haven
  Pieter - kleur.jpg
  Door Pieter de Vos op 23 februari 2024 om 11:37

  Halfweg

  We zijn nu ongeveer halverwege de periode als gemeenteraad, ik wil dit stuk niet beginnen met politieke zaken, maar meer op waarom ik actief ben in de samenleving en de politiek. Mijn betrokkenheid begon 18 jaar geleden toen ik deelnam aan een denktank van een politieke partij, en eerder al als lid van de watersportvereniging in ons dorp. In de denktank lagen veel onderwerpen vanuit de samenleving op tafel, door mee te praten en te leren debatteren konden wij iets bijdragen aan de lijn van de partij op diverse standpunten. Vanuit de denktank ging ik over naar commissie- en raadswerk in 2010 en 2011. Als iemand met praktische scholing en beperkte politieke kennis, en als iemand die het lastig vond in het openbaar te spreken, betrad ik de politieke arena die destijds uitdagend was met partijen zoals Betaalbaar Bunschoten en de afsplitsingen daarvan.

  Lees meer over "Halfweg"
 2. sherpa2
  Pieter - kleur.jpg
  Door Pieter de Vos op 14 december 2023 om 14:04

  Bijdrage in de raad

  De ChristenUnie is verheugd over de introductie van een nieuw beleidskader voor het sociaal domein. Het document waarover we beschikken is het resultaat van de inzet van velen. Via verschillende kanalen, zoals de Marktplaats sociaal domein, bijeenkomsten met de gemeenteraad en maatschappelijke partners, een focusgroep en het advies van de adviesraad sociaal domein, is dit stuk tot stand gekomen. We zijn dankbaar voor de bijdragen van allen die hebben meegedacht en gewerkt aan dit document.

  Lees meer over "Bijdrage in de raad"

  Labels:

 3. 7186A42F-B204-4D2A-A2D5-D50877253443.jpeg
  Pieter - kleur.jpg CU-Logo-Bunschoten-RGB-SocialMediaPF.png
  Door Pieter de Vos, ChristenUnie Bunschoten op 1 april 2023 om 00:10

  ChristenUnie-fractie brengt werkbezoek aan het Repair Café.

  Het Repair Café bestaat al 5 jaar in Bunschoten. Enthousiaste vrijwilligers zetten zich in om apparaten, kleding en andere zaken te repareren. ChristenUnie Bunschoten bracht een werkbezoek om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en de organisatie te feliciteren.

  Lees meer over "ChristenUnie-fractie brengt werkbezoek aan het Repair Café."

  Labels:

 4. scalamedica.jpg
  Pieter - kleur.jpg
  Door Pieter de Vos op 5 december 2022 om 09:50

  Langdurige zorg, wat is uw ervaring?

  Afgelopen commissie samenleving stelden wij vragen als ChristenUnie over mensen met een levenslange beperking of aandoening. het steeds aanvragen van een indicatie is intensief en vraagt oa steeds om een medische keuring. Pijnlijk en confronterend als je zelf weet dat je niet meer beter wordt. Dit zouden we willen voorkomen.
  Lees meer over "Langdurige zorg, wat is uw ervaring?"
 5. armoede.jpg
  Pieter - kleur.jpg
  Door Pieter de Vos op 17 september 2022 om 10:50

  Draagvlak

  Draagvlak
  Wat fijn, ik mag in onze eigen krant en in mijn eigen dorp een stukje in alle vrijheid schrijven over lokale politiek. Inderdaad alleen lokale politiek, ik ben afgelopen maart verkozen in de gemeenteraad van Bunschoten.
  Lees meer over "Draagvlak"
 6. botters.jpg
  Pieter - kleur.jpg
  Door Pieter de Vos op 25 juni 2022 om 14:11

  Samen voor behoud van botters in Spakenburg

  De fractie van de ChristenUnie in de provinciale staten heeft zich tijdens de Corona pandemie ingezet voor maritiem erfgoed (o.a. de botters van Spakenburg) in de provincie Utrecht.

  De fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Bunschoten heeft zich de laatste jaren ingezet voor de structurele financiële ondersteuning van bottereigenaren ter behoud van het maritiem erfgoed in de gemeente.

  Lees meer over "Samen voor behoud van botters in Spakenburg"
 7. bagger1.jpg
  Pieter - kleur.jpg Peter Nagel
  Door Pieter de Vos, Peter Nagel op 4 februari 2022 om 12:00

  Baggerdepot ontsiert weiland aan de Fokjesweg.

  Eindelijk is twee jaar later dan gepland het baggeren van het kleine zeetje in volle gang.  Dat het zo lang heeft geduurd heeft alles  maken met de keuze die de coalitie van VVD, CDA, SGP en CAP heeft gemaakt voor de afvoer van de bagger.

  Lees meer over "Baggerdepot ontsiert weiland aan de Fokjesweg."

  Labels: ,

 8. pieter_banner
  Pieter - kleur.jpg
  Door Pieter de Vos op 29 januari 2022 om 21:35

  Pieter de Vos

  Mijn naam is Pieter de Vos. Ik ben 40 jaar, opgegroeid in Spakenburg op de Westdijk, tegenover het voetbalveld van SV Spakenburg en dicht bij de haven en centrum, getrouwd met Rianne, wij hebben twee kinderen. Rianne is lerares in het speciaal basisonderwijs en sinds december 2019 ben ik van de grafische sector overgegaan naar het onderwijs. Ik werk nu als technisch onderwijsassistent op een VMBO-school in Barneveld, de Meerwaarde.

  Lees meer over "Pieter de Vos"