Campagneactie ChristenUnie: Regio-estafette over duurzaamheid

Regiorace overzichtskaart.jpgdonderdag 11 maart 2021

Afgelopen zaterdag organiseerde de ChristenUnie een Regio-estafette door het hele land. Ruim 90 afdelingen vroegen aandacht voor lokale oplossingen die een bijdragen leveren aan het beschermen van de aarde.

Ook ChristenUnie Bunschoten deed mee aan deze estafette. Om 16.00 uur werd het stokje overgedragen door de ChristenUnie Nijkerk bij Korenmolen de Hoop. Arie Koops en Peter Nagel brachten het 'stokje' vervolgens naar Amersfoort per fiets.

EvzqP2pWQAghz3S.jpeg

Artikel zoals verschenen in De Bunschoter:

Raadsleden van de ChristenUnie in Bunschoten hebben zaterdag meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.

De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.

ChristenUnie Raadsleden Peter Nagel en Arie Koops stapten afgelopen zaterdag zelf op de fiets om hun lokale oplossing naar Den Haag te brengen. ,,Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. De energievoucher draagt hier op een mooie manier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland.’’

Om het verduurzamen van de woning te stimuleren kunnen alle inwoners van Bunschoten een energievoucher subsidie van 65 euro krijgen om kleine duurzaamheidsmaatregelen te nemen zoals waterbesparende kranen, isolatiemateriaal of een deurdranger. ,,We zien dat mensen hierdoor meer bewust worden welke energiebesparende maatregelen er allemaal mogelijk zijn en ze daardoor veel meer maatregelen gaan nemen.”

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik en Pieter Grinwis, die alle initiatieven meenam naar Den Haag. ,,Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht’’, aldus Carla Dik en Pieter Grinwis. 

« Terug