Kamerlid ChristenUnie stelt Kamervragen over vervuiling Westdijk

Bezoek Carla Dikdinsdag 13 maart 2018

Afgelopen zaterdag 10 maart bezocht Carla Dik - Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie de gezinsdag bij de zorgboerderij "De Veldmuis". Belangrijk onderdeel van dat bezoek was de vervuiling van de Westdijk. Samen met een vertegenwoordiger van de ChristenUnie in het algemeen bestuur van het Waterschap, Dhr. Gerard van de Brandhof, brachten Alice Kok, Bert Koops, Peter Nagel en Arie Koops een bezoek aan de Westdijk bekeken ze de situatie ter plekke.

Dat certificaten bij de grond, in dit geval TGG (thermisch gereinigde grond) achteraf niet bleken te kloppen vond Carla Dik schokkend. De vraag hierbij is, wie is verantwoordelijk voor de certificaten en de controle daarop. De afgifte en controle valt onder de ILT (inspectie voor de leefomgeving en transport). Hiervoor is de minister verantwoordelijk en Carla Dik heeft aangekondigd hier Kamervragen over te gaan stellen. Het is onvoorstelbaar dat dit heeft kunnen gebeuren met alle gevolgen van dien. Om dit in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk dat duidelijk wordt waar het precies mis is gegaan.

Verder werd er gesproken over het verwijderen van de verontreiniging en heeft de fractie duidelijk kunnen meegeven dat er voor de ChristenUnie maar één oplossing bestaat. En dat is het volledig verwijderen van de grond! Of het daarna wordt opgevuld met zand of dat er een damwand wordt geslagen is voor de ChristenUnie om het even. Van de voorgestelde vier oplossingen door het Waterschap voldoen er dus maar twee wat de ChristenUnie betreft. Al met al kunnen kan de fractie spreken van een nuttig bezoek en wacht de ChristenUnie Bunschoten met spanning af hoe de minister zal reageren op de Kamervragen van Carla Dik.

« Terug