Wouter Koelewijn na de verkiezingen niet beschikbaar als raadslid

Woutermaandag 23 oktober 2017

Na een periode van vier jaar heeft zittend raadslid Wouter Koelewijn besloten zich niet beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn.

Wouter kwam in 2014 onverwachts in de gemeenteraad door de grote verkiezingsuitslag die de ChristenUnie behaalde. Namens de partij nam hij zitting in de Commissie Samenleving. Daar was hij intensief betrokken bij de transities in het sociaal domein en maakte hij zich hard voor het voeren van een ruimhartig minimabeleid.

‘De afgelopen jaren waren leuk maar intensief’, aldus Wouter. ‘Vanaf het begin van mijn raadsperiode was het een uitdaging om het raadswerk te combineren met werk en gezin en daarvoor een goede balans te vinden. Omdat ik die balans niet kon vinden, ben ik tot de conclusie gekomen dat deze combinatie na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 niet moet worden voortgezet en heb ik besloten – met pijn in het hart! – het raadslidmaatschap dan te beëindigen.’

Hoewel de ChristenUnie Bunschoten het besluit van Wouter accepteert, betreurt zij dit zeer. In Wouter verliest zij een bevlogen en deskundig raadslid. Hoe de kandidatenlijst van de ChristenUnie er uit komt te zien, zal in november bekend worden.

« Terug