Plannen industrieterrein Kronkels-Zuid

Kronkels-Zuid.pngdonderdag 31 december 2020 10:39

Tijdens de laatste raadsvergadering bespraken we de plannen die er zijn om het industrieterrein Kronkels-Zuid te ontwikkelen. Dit industrieterrein is nodig omdat bedrijven verder groeien en om bedrijven te verplaatsen van de Zuidwenk en daar ruimte te krijgen voor woningbouw. Na lang wachten hebben we van de provincie toestemming gekregen om een nieuw bedrijventerrein te ontwikkelen aan de rand van Bunschoten.

Tijdens de bespreking in de raadsvergadering hebben we vooral stil gestaan bij de verkeersituatie. Als ChristenUnie hadden we twee belangrijke voorstellen:

  • De ontsluiting van het bedrijventerrein op de Amersfoortse weg moet veilig gebeuren en er moet extra aandacht zijn voor de fietsers. Daarbij moet die ontsluiting toekomstbestendig zijn en moet de hele verkeerssituatie (dus ook de inrichting van de Amersfoortseweg) daarin meegenomen en aangepakt worden
  • Er moet onderzocht worden of er direct al een goede ontsluiting van het bedrijventerrein bij de Bisschopsweg gemaakt kan worden

Ook vroegen we de wethouder waarom het college het voorkeursrecht wat gevestigd is op de grond laat verlopen en niet haast heeft gemaakt met het bestemmingsplan. Hier hebben we geen bevredigend antwoord op gekregen en we betreuren het dan ook dat de gemeente hierdoor onnodig risico loopt.

Lees hier de hele bijdrage van Arian van de Groep en Peter Nagel

« Terug