ChristenUnie komt op voor ambulante handel en andere ondernemers

Marktplein
CU-Logo-Bunschoten-RGB-SocialMediaPF.png
Door ChristenUnie Bunschoten op 17 november 2023 om 18:57

ChristenUnie komt op voor ambulante handel en andere ondernemers

In het landelijke verkiezingsprogramma wordt een advies gegeven voor de duur van marktvergunningen

Op deze dag van de ondernemer worden veel ondernemers in het zonnetje gezet. Superleuk! De ChristenUnie vindt het belangrijk dat de ondernemers zich elke dag gewaardeerd voelen. Want bedrijven en ondernemers zijn van grote waarde voor de economie en de leefbaarheid. Dat doen we door met concrete maatregelen te komen waar ondernemers echt iets aan hebben.

In het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie is speciale aandacht voor typische Bunschotense ondernemingen: de ambulante handel. Deze moet worden beschermd want hun voorbestaan staat op de tocht. Door de Europese Unie is bepaald dat marktvergunningen en standplaatsvergunningen schaarse vergunningen zijn. Hierdoor mogen deze vergunningen niet meer met een onbeperkte duur worden afgegeven. Een flinke strop voor de ambulante handel, want zonder marktvergunningen geen inkomsten. Daarom wil de ChristenUnie dat de landelijke overheid de markthandelaren beschermt en zekerheid biedt over hun vergunningen. Die moeten een minimale looptijd van 12 jaar hebben, zo staat in het verkiezingsprogramma vermeld. Een uniek programmapunt wat door geen andere partij genoemd wordt. En voor onze markthandelaren is het zo belangrijk!

Ook andere voorstellen vanuit Bunschoten zijn in het programma terecht gekomen:

  • Inzet voor Gouden Handen; technisch geschoold personeel is schaars, terwijl zij zo belangrijk zijn voor de samenleving. Daarom willen we investeren in technisch vakmanschap en ambachtsonderwijs en moet techniekonderwijs gegeven blijven worden
  • Verminder gedoe voor ondernemers
  • Maak de overheid goed bereikbaar: verminder de regeldruk, zorg voor een duidelijk overheidsloket voor ondernemers
  • Betere financiering voor MKB: laagdrempelige toegang tot financiering

Bovenstaande voorstellen zijn op initiatief van de ChristenUnie Bunschoten in het verkiezingsprogramma gekomen. Zo zie je hoe belangrijk het is dat er een goede verbinding is tussen Bunschoten en Den Haag. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat die verbinding gelegd wordt. Daarom staat Alma Broekmaat op de kandidatenlijst voor de ChristenUnie, zodat zij zich kan inzetten voor een goede samenwerking tussen Bunschoten en Den Haag. 

Labels: ,