Reactie op de persverklaring van de CAP.

vrijdag 05 oktober 2012 13:00

Afgelopen week kregen we een persverklaring van de fractie van de CAP. In ´De Bunschoter´van vrijdag 28 september werd daarover ook geschreven.

Een verklaring die er niet om liegt met name in de richting van de ChristenUnie.

De ChristenUnie is van mening dat leden van de gemeenteraad de opdracht hebben onze gemeente te besturen. Er zijn voldoende zaken waar we ons momenteel druk om moeten maken, zoals de bezuinigingen die vanuit de overheid op ons afkomen, woningbouwprojecten zoals Rengerswetering en Zuyderzee, de problemen met de biovergistingscentrale en grote veranderingen in het sociale stelsel die ook in Bunschoten moeten worden ingevoerd.

Hoewel er in het betreffende persbericht verschillende pertinente halve waarheden en onwaarheden staan, is naar ons oordeel het niet gepast en onjuist via de pers daarover breed het debat aan te gaan en ook burgers daarmee op deze manier te belasten. Als je problemen hebt met een andere partij doe je dat in de gemeenteraad.

Als illustratie van een onwaarheid één voorbeeld die in de persverklaring wordt genoemd over het speciaal basisonderwijs. In de raad van 20 september 2012 kwam de CAP met een groot aantal vragen en vervolgens met een motie over het speciaal basisonderwijs. De ChristenUnie heeft de CAP complimenten gemaakt voor de inhoudelijke vragen.

Wij stonden echter na de beantwoording van de wethouder niet achter de ingediende motie. Die werd aan het eind van de bespreking verworpen met de stemmen van alle andere partijen (CDA, SVP,VVD en ChristenUnie). Alleen de CAP-fractie stemde voor. 

In het persbericht wordt echter eenzijdig de schuld gelegd bij de ChristenUnie die het overleg tussen onderwijs en politiek zou hebben afgeblazen.

De feiten zijn anders, want een partij met slechts zes fractieleden op een raad met zeventien raadsleden kan dit niet afblazen. Ook de stemverhouding met vier partijen die tegenstemden, maakt dit duidelijk. Hoezo de ChristenUnie die dit overleg heeft afgeblazen?

Als fractie zijn we ons momenteel aan het beraden wat de consequenties zijn voor het functioneren van de coalitie in de toekomst en we zullen dit in de raad van 25 oktober aan de orde stellen.

 Namens de fractie van de ChristenUnie

 Andries Nicolai (fractievoorzitter)

 

« Terug

Reacties op 'Reactie op de persverklaring van de CAP.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.