Thema-avond over ‘Bunschoten een dementievriendelijke gemeente’

ChristenUnie_Flyer.jpegmaandag 05 november 2018

Op donderdagavond 15 november organiseert de ChristenUnie een open avond over het thema
‘Bunschoten een dementievriendelijke gemeente’.

Op donderdagavond 15 november organiseert de ChristenUnie een open avond over het thema ‘Bunschoten een dementievriendelijke gemeente’.

Uit cijfers blijkt dat het aantal mensen met dementie de komende jaren verdubbelt naar een half miljoen. Ondertussen zijn de regels om in aanmerking te komen voor een plaats in een verzorgingshuis strenger geworden en wonen er steeds meer mensen met dementie thuis. Nu is dat al 70% van de mensen die dementie hebben, en de komende jaren zal dat aantal stijgen naar 80%. Dit betekent dat gemiddeld in iedere straat wel iemand woont met dementie.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat deze mensen zich thuis blijven voelen in ons dorp. Het waardig ouder kunnen worden is een belangrijk speerpunt voor de partij, en de zorg voor mensen met dementie is daar een belangrijk onderdeel van. De gemeente is verantwoordelijk voor goede zorg voor de mensen met dementie. De fractie wil daarom graag met u in gesprek om te bespreken hoe dementievriendelijk Bunschoten is en welke stappen we nog meer zouden kunnen zetten om samen zo goed mogelijk voor deze mensen en hun naasten te kunnen zorgen.

Aan deze avond zullen verschillende deskundigen meewerken. Zo zal Marloes Bergsma als sociaal werker van De Boei vertellen welke gevolgen dementie met zich mee brengt en hoe je hier mee om kunt gaan. Will Bonneveld, verbonden aan het alzheimercafé, zal haar ervaringen delen als mantelzorger. Namens de ondernemers is Bert van Eijden aanwezig om andere ondernemers te inspireren door te vertellen hoe restaurant De Mandemaaker het predikaat ‘dementievriendelijke restaurant’ heeft gekregen en hoe zij dit in de praktijk brengen. Onder leiding van Gerrie ter Haar, maatschappelijk werkster in De Haven, zullen er allerlei praktijkvoorbeelden besproken worden. Het belooft een afwisselende en interactieve avond te worden!    

De thema-avond wordt gehouden in Brasserie De Haven, Op de Ree 161. Vanaf 19:45 uur staat de koffie klaar en we beginnen de avond om 20:00 uur. Rond 22:00 uur sluiten we af met een hapje en een drankje. Natuurlijk is er dan ook ruimte om in contact met de fractie te treden.

De ChristenUnie nodigt de inwoners en ondernemers van Bunschoten van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en met elkaar het gesprek aan te gaan.

Labels

« Terug