Janine is enthousiast over de ChristenUnie Bunschoten

Janine is enthousiast over de ChristenUnie Bunschoten

Janine staat ook op de kandidatenlijst voor de aankomende verkiezingen. De verwachting is niet dat ze in de raad gekozen zal worden (alhoewel, die voorkeursstemmen...). We hebben haar gevraagd waarom ze zicht verbonden voelt met de ChristenUnie Bunschoten en wat ze bijvoorbeeld met 100.000 euro zou doen.

Janine heeft Hart voor Bunschoten

It’s all in the name… Maar meer dan dat, de CU en Bunschoten zitten ook in mijn hart! Geboren en getogen in ons dorp, en tussentijds uitgevlogen naar Utrecht om Bestuurskunde te studeren. Heerlijk om hier te wonen met Laurens en onze twee kinderen Michaël en Eloïse. Ik werk als trainer en coach bij een communicatiebureau in Bunschoten: Trainingsbureau Ingrid Nagel.  

Zinvol leven

De CU gelooft dat het draait om zinvol leven, vrijheid en veiligheid. Het leven is zoveel meer dan geld of bezit. In het verkiezingsprogramma staat één van mijn favoriete Bijbelteksten (Micha 6:8) : ‘Er is, jou mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.’ Dat is het principe waaruit de CU denkt, doet en onderneemt. Wat verlang ik nog meer van een partij? 

De CU gelooft dat het draait om zinvol leven, vrijheid en veiligheid.

Aandacht voor kwetsbaren

Belangrijk punt in het verkiezingsprogramma vind ik de aandacht voor de kwetsbaren en kinderen. Om concreet te worden. Ik vind het sterk dat we streven naar zorg in de buurt met allereerst oog voor de mens, de persoon en situatie zelf. Dan is er vaak zoveel meer mogelijk! En wat te denken van echtparen zolang mogelijk samen laten zijn, ondanks dat één van beide hulpbehoevend is? Ook zet CU in op het ontwikkelen van preventief (v)echtscheidingenbeleid. Allereerst om de relatie van de ouders te versterken en anders hulp te geven als scheiden onvermijdelijk is. Chapeau. Dat lijkt me een goede volgorde.

Wat ik graag mee wil geven aan mijn dorpsgenoten? Je hebt veel meer gemeenschappelijk met je dorpsgenoten dan je in eerste instantie denkt!

100.000 euro en een rijbewijs

100.000 euro lijkt me een mooi bedrag om een noodhulppot te maken voor kwetsbaren die tussen wal en schip belanden. Recent hoorde ik het verhaal van een asielzoeker in ons dorp. Deze meneer wil graag zijn chauffeursdiploma en -pas halen, om aan het werk te gaan. De banen liggen voor het oprapen. Helaas, heeft hij niet de financiële middelen om dat diploma te halen. Ook de gemeente sprong niet bij vanwege wet- en regelgeving. Gevolg? Hij zit nog steeds in de bijstand en zal er niet snel uitkomen. Bizarre situatie. Dat kost de gemeenschap zeer veel geld (tonnen als hij in de bijstand blijft) en het draagt niet bij aan de integratie en het welzijn van deze meneer. Dat soort situaties kunnen echt niet. Elk mens en elke situatie is uniek, ik geloof dat juist daar aandacht en geld voor moet zijn.

Je deelt altijd wel iets met iemand

Wat ik graag mee wil geven aan mijn dorpsgenoten? Je hebt veel meer gemeenschappelijk met je dorpsgenoten dan je in eerste instantie denkt! Kijk het onderstaande filmpje maar eens.