Gerine Hartog-Heinen

Gerine Hartog-Heinen is nummer 7 voor de verkiezingen van 21 maart

Over Gerine Hartog-Heinen

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van Bunschoten 21 maart 2018 staan er op de kieslijst van de ChristenUnie naast ervaren raadsleden ook vier nieuwe gezichten bij. Eén van deze gezichten mag ik zijn. Mijn naam is Gerine Hartog, geboren en getogen in Bunschoten. Van jongs af aan heeft de politiek een belangrijke rol gespeeld in ons ouderlijk huis. Tijdens verkiezingstijd hing er dan ook altijd een verkiezingsposter op mijn slaapkamerraam. Als de algemene beschouwingen er aan kwamen mocht ik op een typemachine deze beschouwingen uit typen voor mijn vader Willem Heinen. Op deze manier is ook mijn interesse ontstaan voor de politiek. Het is bijna letterlijk met de paplepel ingegoten.

Vanuit mijn christelijke levensovertuiging wil ik mij namens de ChristenUnie inzetten voor de gemeente Bunschoten Spakenburg, Zevenhuizen en natuurlijk Eemdijk.

In 1994 ben ik getrouwd met Wim en samen hebben wij een zoon en twee dochters. De eerste jaren hebben wij nog in Spakenburg gewoond maar zijn in 1998 verhuisd naar het mooie dorp Eemdijk. Daar wonen en leven wij met veel plezier. Ik ben werkzaam geweest als kapster in Laren. Toen de kinderen op school zaten ben ik gaan studeren aan de Christelijke Hogeschool Ede. Na vier jaar studie mag ik nu al weer een aantal jaren leerkracht in het basisonderwijs zijn. Met veel passie en plezier geef ik les aan groep 8 van basisschool 'De Open Kring' in Nijkerk.

In het voorjaar van 2017 hebben Peter-Frans Heek, Henk Lok en ik deel mogen nemen aan de talentenklas van de plaatselijke ChristenUnie. Het fijne was dat deelname aan deze klas van beide kanten oriënterend was. Door je te verdiepen in de materie en praktische opdrachten uit te voeren kregen wij een duidelijker beeld wat het raadswerk in grote lijnen inhoudt.

Het is bijna letterlijk met de paplepel ingegoten.

Nu wij op de kieslijst staan volgen wij een programma van de landelijke ChristenUnie. Hier leren we onder andere wat amendementen en moties zijn, wanneer deze ingezet kunnen worden. Erg fijn om de basis aangeleerd te krijgen. Mijn interesse ligt met name bij sociale zaken. Van het sociale domein gaat mijn hart sneller kloppen. Vanuit mijn christelijke levensovertuiging wil ik mij namens de ChristenUnie inzetten voor de gemeente Bunschoten Spakenburg, Zevenhuizen en natuurlijk Eemdijk.