Pieter de Vos

pieter_banner
Pieter - kleur.jpg
Door Pieter de Vos op 29 januari 2022 om 21:35

Pieter de Vos

Gemeenteraadslid

Mijn naam is Pieter de Vos. Ik ben 40 jaar, opgegroeid in Spakenburg op de Westdijk, tegenover het voetbalveld van SV Spakenburg en dicht bij de haven en centrum, getrouwd met Rianne, wij hebben twee kinderen. Rianne is lerares in het speciaal basisonderwijs en sinds december 2019 ben ik van de grafische sector overgegaan naar het onderwijs. Ik werk nu als technisch onderwijsassistent op een VMBO-school in Barneveld, de Meerwaarde.

Ik ben sinds vorig jaar lid van de ChristenUnie. Daarvoor was ik presentator van het politieke programma BU1 Politiek van de Lokale Omroep Spakenburg. Nog verder daar voor van 2006-2016 was ik actief bij een andere politieke partij (CAP). Van 2011-2016 was ik gemeenteraadslid voor de gemeente Bunschoten. In mijn vrije tijd zeil ik graag en organiseer met een fanatiek groepje de DARP competitie, verder is er een grote liefde voor fotografie  en historie van het dorp.

In mijn eerdere raadsperiode (2011-2016) heb ik mij ingezet voor het sociaal domein. Praktisch gezien vooral voor mensen die niet zichtbaar zijn voor de zorgveleners, de zogenaamde zorgmijders. Mensen die zorg nodig hebben maar daar door omstandigheden, gebrek aan kennis, onwil of schaamte er soms niet om vragen. Er kwamen in die tijd (2013-2015) voor de gemeente veel taken bij op het gebied van (jeugd)zorg. 

Ook heb ik mij ingezet om kunst en cultuur breder aandacht te geven in het dorp, toentertijd is ook het cultuurplatform opgericht en de kunstroute gestart. In 2011 werd ook bekend dat er wel eens een einde kon komen aan de botters die liggen in onze haven, door vragen te stellen is er in de loop van de tijd veel opgezet om de Bruine Vloot in Spakenburg te behouden, varend erfgoed is van belang geworden, en een bloeiende culturele- en erfgoedsector.

In augustus 2016 mocht ik vragen stellen over de Westdijk. De dijk was in het voorjaar versterkt met vele tonnen vervuilde zogenaamde Thermisch Gereinigde Grond. Na 2016 ben ik tot op de dag van vandaag bezig om dit probleem te agenderen. Zowel lokaal als bij de instanties die er op moeten toezien dat er in Nederland niet meer dit soort problemen zich voordoen. Gelukkig is afgelopen jaar de grond en dus de vervuiling door een brede politieke inzet verwijdert, een zorg minder! -> Item: EenVandaag

Toen ik eind december 2016 de politiek verlaten had kreeg ik de kans bij de LOS om een politieke talkshow te maken. Ook mocht ik 4 jaar in het schoolbestuur van de VVGO actief zijn, maar het bleef kriebelen onder de oppervlakte. Na een orientatie op waar ik politiek stond vanaf 2018 heb ik mij aangesloten bij de ChristenUnie. De ChristenUnie heeft in de afgelopen raadsperiode de uitdaging gekregen om oppositie te voeren, en dat deden ze met verve naar mijn mening. Het dossier Westdijk is door de ChristenUnie op de kaart gebleven en de zorg was bij hun in goede handen. Investeren in zorg en actualiseren van hoe we de zorg regelen via beleid is van belang. Ik ben er blij mee om te hebben mogen meewerken aan het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie.

Onderwijs, zorg voor de naasten en de uitgebreide aandacht voor kunst, cultuur en erfgoed maken mij volop gemotiveerd om in de raad hier mee aan het werk te gaan. "Oog voor elkaar" is wat Bunschoten, Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen nodig heeft.

Labels: