Peter Nagel

peter_banner
Peter Nagel
Door Peter Nagel op 29 januari 2022 om 21:34

Peter Nagel

Gemeenteraadslid

Mijn naam is Peter Nagel. Ik ben geboren in 1957 op "Veereveld of Ver in't veld", een boerderij tussen Bunschoten en Baarn. Daarom ben ik een geboren Hooglander. Met mijn ouders en 3 broers waren we wel volledig op Bunschoten georiënteerd. Ik ben getrouwd met Martha en voel mij rijk gezegend met 3 kinderen en 9 kleinkinderen.

Ik ben 45 jaar werkzaam geweest op het laboratorium van Meander Medisch Centrum. Momenteel geniet ik van mijn prepensioen. We passen één dag per week op de kleinkinderen. Als vrijwilliger ben ik betrokken de Stichting "De Genade Bron". Daar beman ik één middag per week het DHL/DPD punt, waar pakjes worden afgegeven en opgehaald.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, fietsen en puzzelen. Nu ik meer vrije tijd heb vinden we het heerlijk om bij mooi weer lekker langs de randmeren te fietsen. Soms zetten we de fietsen op de auto en zoeken we de bossen op.

Politiek heeft altijd al mijn interesse gehad. Bijna vanaf de oprichting van de RPF (Reformatorische Politieke Federatie), een van de voorlopers van de ChristenUnie ben ik lid van een politieke partij. Ik ben ook jaren bestuurslid, eerst secretaris en daarna voorzitter van de plaatselijke RPF geweest.

De afgelopen 12  jaar maak ik deel uit van de fractie van de ChristunUnie. Eerst 3 jaar als burgerlid en de laatste 9 jaar als raadslid. In de commissie ruimte zijn mijn aandachtspunten verkeer en milieu. In deze commissie komen veel onderwerpen aan de orde waar  burgers direct belang bij hebben. Het afwegen van die persoonlijke belangen tegen het algemeen belang maakt voor mij het werk als raadslid boeiend. Maar eerlijk is eerlijk, ook niet altijd even gemakkelijk.

In de volgende raadsperiode wil ik mij speciaal richten op de veiligheid van de kwetsbare verkeersdeelnemers. Zo is een fietstunnel bij de ontwikkeling van het nieuwe industrieterrein "de Kronkels Zuid" vanaf het gereed komen hiervan noodzakelijk. Het fiets en landbouwverkeer dient hierbij gescheiden te worden. 

Ik ervaar het leven als een geschenk van mijn Schepper. Dankbaar ben ik voor het vele goede wat ik van Hem ontvang, in de wetenschap dat alles aan Zijn Zegen is gelegen. In die afhankelijkheid wil ik in het leven staan.

peter tekst

 

Labels: