Gerine Hartog

gerine_banner
Gerine Hartog
Door Gerine Hartog op 29 januari 2022 om 21:37

Gerine Hartog

Gemeenteraadslid

Mijn naam is Gerine Hartog. Sinds de laatste verkiezingen in maart 2018 zit ik voor de ChristenUnie in de gemeenteraad. Ik ben getrouwd met Wim. Samen hebben wij drie kinderen, één zoon en twee dochters. De eerste jaren van ons trouwen hebben wij in Spakenburg gewoond maar in 1998 zijn wij verhuisd naar het mooie Eemdijk. Daar wonen en leven wij met veel plezier.

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als kapster. Toen de kinderen op school zaten ben ik gaan studeren aan de Christelijke Hogeschool Ede. Na vier jaar studie mag ik nu al weer een aantal jaren leerkracht in het basisonderwijs zijn. Met veel passie en plezier geef ik dit jaar les aan groep 7 van basisschool 'Het Zwaluwnest' in Vathorst.

Van jongs af aan heeft de politiek een belangrijke rol gespeeld in ons ouderlijk huis. Mijn vader, Willem Heinen, heeft zolang ik me kan heugen altijd in de politiek gezeten. Eerst jarenlang als raadslid en later ook als wethouder. Tijdens verkiezingstijd hing er dan ook altijd een verkiezingsposter op mijn slaapkamerraam. Op deze manier is ook mijn interesse ontstaan voor de politiek. Het is bijna letterlijk met de paplepel ingegoten.

Mijn interesse ligt met name bij sociale zaken. Van het sociale domein gaat mijn hart sneller kloppen. De afgelopen vier jaar heb ik deel mogen nemen aan de commissie samenleving. In deze commissie mag ik me bezig houden met onder andere de zorg voor onze (kwetsbare) inwoners. De zorg wordt steeds complexer en ook duurder. Als ChristenUnie vinden wij dat alle inwoners goede zorg moeten kunnen krijgen. De zorg kost veel maar het mag nooit ten koste gaan van de zorg. Dat is ons motto. We moeten oog hebben en houden voor elkaar.  Om dit te kunnen doen heb je veel contact nodig met de inwoners zelf. Dit contact zoeken we op. Het is mooi om te zien dat de mensen ons ook weten te vinden, dat wij bereikbaar zijn. Wij kunnen de inwoners vertegenwoordigen. Niet door over ze te praten maar vooral met ze te praten. Dat is heel belangrijk.

Vanuit mijn christelijke levensovertuiging wil ik mij namens de ChristenUnie blijven inzetten voor alle inwoners van Bunschoten-Spakenburg, Zevenhuizen en natuurlijk Eemdijk.

gerine_teskt

Labels: