Alma Broekmaat

alma_banner
Alma Broekmaat
Door Alma Broekmaat op 29 januari 2022 om 21:39

Alma Broekmaat

Fractievoorzitter en Gemeenteraadslid

Mijn naam is Alma Broekmaat en sinds 2009 woon ik in Bunschoten. Ik ben opgegroeid in Soest en tijdens mijn middelbare schooltijd kwam ik al regelmatig in het dorp omdat ik hier veel vrienden had. Tijdens mij studie rechten aan de Vrije Universiteit heb ik een aantal jaar in Amsterdam gewoond. Maar bijna elk weekend kwam ik in Bunschoten omdat ik een relatie kreeg met Rik Broekmaat. We bouwden samen een fijne vriendenkring op in het dorp en het voelde als een logische stap om hier te gaan wonen toen we trouwden. 

In al die jaren ben ik steeds meer van Bunschoten en haar inwoners gaan houden. Ik hou van de mentaliteit van hard werken en aanpakken. En tegelijk is daar dat sociale hart, zorgen we voor elkaar en leven we mee. Geweldig mooi om te zien en daar onderdeel van uit te maken. Daarom wilde ik mij, naast mijn werk op het partijbureau van de ChristenUnie ook inzetten voor ons dorp. Ik heb mij aangemeld bij de ChristenUnie en was al snel betrokken bij de organisatie van verkiezingscampagnes.

In 2014 kwam ik onverwachts in de gemeenteraad terecht. Mijn bedoeling was om het dorp eerst beter te leren kennen en als burgerlid aan de slag te gaan, maar door een mooie verkiezingsuitslag kwam ik direct de in de raad te terecht. Onverwachts, maar uit volle overtuiging ben ik aan de slag gegaan en heb ik veel geleerd. 

Eén van de dingen die mij drijft om politiek actief te zijn is het grote rechtvaardigheidsgevoel dat ik heb. Het ontmoeten van mensen en hen daadwerkelijk kunnen helpen of regels maken die situaties verbeteren vind ik mooi aan het politiek werk. Je inzetten voor een ander en naar iemand omzien is een kenmerk wat ik bij uitstek bij de ChristenUnie terug zie en wat ik zelf graag in de praktijk breng. En dat kan soms door grote plannen, maar ook door kleine veranderingen. Bijvoorbeeld woningen met voorrang toe kunnen wijzen aan eigen inwoners, of ervoor zorgen dat er een extra huisarts in Bunschoten komt waardoor je een huisarts binnen je eigen woonplaats kunt krijgen. Het zijn soms kleine dingen die in het leven van iemand een groot verschil kunnen maken. 

Ook de komende vier jaar zet ik mijn graag in voor ons dorp. Dit doe ik met de overtuiging dat God mij hiervoor geroepen heeft en met mij meegaat. Hij geeft de opdracht om liefdevol naar elkaar om te zien en voor elkaar en de schepping te zorgen. Ik wil daarbij vooral toegankelijk zijn. Heb je een idee of kan de politiek je ergens bij helpen, dan kom ik bij je langs! 

Met elkaar leven wij samen in Bunschoten. Laten we ons er samen voor inzetten, zij aan zij en ieder met z’n eigen unieke talenten.

alma_tekst

Labels: