Alma Broekmaat-Hagens

Alma Broekmaat-Hagens is nummer 3 voor de verkiezingen van 21 maart

Over Alma Broekmaat-Hagens

Mijn naam is Alma Broekmaat-Hagens en woon nu bijna 9 jaar in het mooie Spakenburg. Ik ben opgegroeid in Soest en vanaf mijn middelbare schooltijd kwam ik al regelmatig in Bunschoten omdat ik hier veel vriendinnen had. Toen ik een relatie kreeg met Rik Broekmaat kwam ik steeds vaker in het dorp en besloten we daar te gaan wonen toen we trouwden. Vanuit ons huis dichtbij de haven heb ik het dorp steeds beter leren kennen en ben ik enorm blij dat we hier terecht zijn gekomen!

Het is ontzettend mooi om je op deze manier te mogen inzetten voor ons mooie dorp en als ChristenUnie echt het verschil te kunnen maken. 

Tijdens mijn studie rechten in Amsterdam had ik al veel interesse in politiek. De harde wereld van carrière maken aan de Zuidas trok mij niet, ik wilde graag iets voor anderen betekenen maar daarnaast ook een sociaal leven opbouwen in Bunschoten. Vandaar dat ik begon met een huiswerkinstituut in Harderwijk. Ondertussen meldde ik mij bij de ChristenUnie Bunschoten waar ik in het bestuur terecht kwam en meewerkte bij de organisatie van verkiezingscampagnes.

Het politieke werk interesseerde me steeds meer en ik had interesse om burgerlid te worden voor de ChristenUnie om zo de lokale politiek beter te leren kennen. Dit leek mij handig omdat ik nog maar zo kort in Bunschoten woonde. Maar de verkiezingsuitslag was verrassend mooi, waardoor ik onverwacht gekozen werd in de gemeenteraad. Dat was even wennen, want daar had ik nooit op gerekend. Maar achteraf is het een prachtige stap gebleken!

Ook de komende jaren hoop ik mij op deze manier weer in te zetten voor ons dorp en de samenleving van Bunschoten. Dichtbij mensen, op een eerlijke manier het verschil maken.  

Het is ontzettend mooi om je op deze manier te mogen inzetten voor ons mooie dorp en als ChristenUnie echt het verschil te kunnen maken. Eerlijke politiek bedrijven vanuit de bijbel, omzien naar elkaar en ervoor zorgen dat dit dorp nog mooier wordt. Ik voel mij erg verbonden met de andere vertegenwoordigers van de ChristenUnie! De afgelopen jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met huisvesting. Persoonlijk ben ik erg trots op het resultaat dat we meer sociale huurwoningen aan onze eigen inwoners kunnen toewijzen.

Dit heeft mij ook geleerd dat politiek vaak een kwestie van een lange adem is; je kunt meestal niet snel iets regelen. Iets wat mij af en toe echt frustreert. Ook de komende jaren hoop ik mij op deze manier weer in te zetten voor ons dorp en de samenleving van Bunschoten. Dichtbij mensen, op een eerlijke manier het verschil maken.